Suomalainen IPRA Technologies tuo helppokäyttöisen ja erittäin vahvan EEZY KEYZ®-end-to-end -sähköpostisalauksen kaikkien ulottuville

EEZY KEYZ® tuo markkinoille maailman ensimmäisen todellisen end-to-end-salausteknologiaan perustuvan sähköpostin salausratkaisun, joka mahdollistaa turvallisen ja helpon viestinnän PC-, Android- ja iOS-laitteiden välillä. EEZY KEYZ® on yhteensopiva lähes kaikkien sähköpostipalveluiden kanssa.

EEZY KEYZ® ohjelman salaus ja käyttö tapahtuvat lähettäjän ja vastaanottajan laitteissa ilman, että käyttäjien tarvitsee tehdä mitään IT- taikatemppuja. Tämä täysin takaportiton sovellus tukee Outlook-, Android- ja iOS alustojen laitteita, joiden kesken salaus toimii taustalla automatisoidusti, salaten myös liitetiedostot sekä paikalliset kopiot yksilöllisesti, istunto- ja käyttäjäkohtaisesti. Sovelluksen liittäminen olemassa olevaan sähköpostitiliin on helppoa eikä vaikuta tavallisten salaamattomien viestien lähettämiseen. Yrityksille ja julkisorganisaatioille toimitetaan lisäksi operointityökalut keskitettyä tilienhallintaa varten.

“Uskomme, että jokaisella yksityishenkilöllä sekä yrityksellä on oikeus viestintänsä ja sähköpostiensa yksityisyyteen IT-taidoista tai -resursseista riippumatta. Tältä pohjalta asetimme EEZY KEYZ®-sovelluksen kehittämiselle neljä pääprioriteettia: 1) sovelluksen tulee olla aidosti turvallinen (end-to-end-salaus), 2) sovelluksen pitää olla helppokäyttöinen, 3) sovelluksen pitää olla yhteensopiva käyttäjän olemassa olevan sähköpostipalvelun kanssa ja 4) järjestelmässä ei saa olla lainkaan takaportteja”, kertoo IPRA Technologies Ltd Oy:n toimitusjohtaja Lauri Valjakka.

Erittäin vahva end-to-end-salaus

EEZY KEYZ® käyttää erittäin vahvaa moniavainsalausteknologiaa. Sovellus suojaa viestin sisällön, liitteet ja metadatan erikseen käyttäjän laitteella 3×256 BIT AES ja 1X3072 BIT RSA -salauksella. Ohjelma luo jokaiselle sähköposti- ja liiteyksilölle automaattisesti satunnaiset istunto- ja käyttäjäkohtaiset salausavaimet niin, että sähköpostit, liitteet ja metadata ovat aina yksilöllisesti suojattuja. VTT ja F-Secure (nSense) ovat testanneet, tarkastaneet ja validoineet EEZY KEYZ® -salaussovelluksen.

EEZY KEYZ® -sovellus ei koskaan välitä tai tallenna sähköposteja, vaan ne kulkevat normaalisti käyttäjän sähköpostipalveluntarjoajan kautta. Myös käyttäjän henkilökohtaiset salausavaimet on suojattu vahvalla salauksella. Viestien salaaminen sekä salauksen purku tapahtuu käyttäjän laitteella, mikä varmistaa sen, että ainoastaan lähettäjällä ja vastaanottajalla on pääsy salattuun sisältöön. Salattuja sähköposteja ei koskaan tallenneta salaamattomina paikallisesti tai pilveen, ellei käyttäjä itse päätä tehdä niin.

Kaikkien sähköpostipalveluiden kanssa yhteensopiva, helppokäyttöinen ja monialustainen ratkaisu

EEZY KEYZ® MS Office Outlook laajennus on saatavilla PC:lle ja EEZY KEYZ® mobiilisovellus on saatavilla Android- ja iOS- mobiililaitteille. Uutta sähköpostitiliä ei tarvita. EEZY KEYZ® tukee POP3-, IMAP- ja Exchange-protokollia ja on siten yhteensopiva lähes kaikkien sähköpostipalveluiden kanssa (kuten Gmail, Hotmail, iCloud, Outlook jne.).  Koska ohjelmien latausten määrää yhdelle sähköpostiosoitteelle ei rajoiteta mitenkään, käyttäjät voivat helposti suojata kaikki sähköpostin lukemiseen ja lähettämiseen käyttämänsä laitteet. EEZY KEYZ® järjestelmän avulla yritykset ja julkisorganisaatiot voivat sallia työntekijöiden käyttää omia laitteitaan työ- ja virkasähköpostin lähettämiseen sekä vastaanottamiseen tietoturvallisesti milloin ja missä tahansa.

IPRA Technologies Ltd Oy

IPRA Technologies Ltd Oy on ohjelmistokehitysyhtiö, jonka päätoimiala on salausteknologia. Vuonna 2009 perustetun yhtiön kotipaikka on Lappeenranta. Nyt markkinoille tuotavan EEZY KEYZ® -ratkaisun takana on kymmenvuotinen tutkimus- ja kehitystyöprojekti, jossa käytetyn teknologian toimivuus on varmistettu ja testautettu ulkopuolisilla asiantuntijaorganisaatioilla. IPRA Technologies Ltd Oy on ensimmäinen kaupallisen monialustaisen end-to-end sähköpostisalauksen tarjoaja. EEZY KEYZ® -sovellus ei sisällä mitään takaportteja tai yleisavaimia, joten käyttäjien viestien yksityisyys on taattu. Yrityksen avaintenvaihtopalvelimet sijaitsevat Suomessa.

 

Ensimmäisenä EEZY KEYZ® -sovelluksesta uutisoi Suomessa Uutissuora: https://uutissuora.fi/uutiset/eezy-keys-tuo/