Taas hyvä syy ottaa EEZY KEYZ® käyttöön – linkkien lähettämiseen perustuvia nk. ”turvaposteja” käytetty tietojenkalasteluhuijauksissa Kyberturvallisuuskeskus varoittaa

Tuhannet suomalaiset ovat saanet tietojenkalasteluviestejä, jotka on naamioitu ”turvapostiksi”. Viesti näyttää samalta kuin turvaposti, johon käyttäjä on tottunut, mutta linkki johtaakin tietojenkalastelusivulle, joka on naamioitu näyttämään aidolta sivulta.

Linkkien lähettämiseen perustuvat niin kutsutut ”turvapostit” ovat jo perusidealtaan ongelmallisia ja riski tietoturvamielessä. Kun käyttäjät koulutetaan luottamaan ja klikkaamaan linkkejä salaamattomina saapuvissa ”olet saanut turvapostia” -ilmoitusviesteissä, luodaan otollinen maaperä tämänkaltaisille huijauksille, joista Kyberturvallisuuskeskus nyt varoittaa.

Ainoa tapa oikeasti turvallisen ja luottamuksellisen sähköpostiviestinnän saavuttamiseksi on ottaa käyttöön laitteilla tapahtuva päästä-päähän salaus varmennettuna digitaalisilla allekirjoituksilla. Suomalainen EEZY KEYZ® sähköpostin salaus tarjoaa juuri tämän, vihdoinkin helppokäyttöisenä ratkaisuna. EEZY KEYZ® salaa ja allekirjoittaa digitaalisesti kaikki käyttäjien väliset sähköpostit ja liitteet automaattisesti, ilman mitään loppukäyttäjältä vaadittavia toimenpiteitä.

Lähde: Viestintävirasto