Tietoturvaguru Harri Hursti osakkaaksi yritykseemme

IPRA Technologies Ltd.
Lappeenranta 29.5.2018

TIETOTURVAGURU HARRI HURSTI OSAKKAAKSI SUOMALAISEEN EEZY KEYZ® SÄHKÖPOSTIN SALAUSTA TUOTTAVAAN YRITYKSEEN

Nordic Innovation Labs LLC on tullut Lappeenrannassa perustetun IPRA Technologies Oy:n osakkaaksi. IPRA on kehittänyt sähköpostin salausta tuottavan EEZY KEYZ® ohjelmiston. Se on maailman helppokäyttöisin sähköpostin salausohjelma, joka salaa viestit ja niiden liitetiedostot päästä päähän lähettäjän kännykkä-, tabletti- tai pc-laitteelta vastaanottajan laitteelle asti.

Nordic Innovation Labs LLC:n omistajia ovat pitkän pääomasijoittajauran Wall Streetillä tehnyt Adam Benowitz sekä Yhdysvalloissa asuva suomalainen Harri Hursti, joka on eräs maailman tunnetuimmista tietoturva-asiantuntijoista. Harri Hursti tuli tunnetuksi 1980-luvulla Suomessa tietokonenerona, joka oli aloittanut ohjelmoinnin jo 9-vuotiaana. Hän työskenteli Suomessa mm. EUnet Finlandin toimitusjohtajana sekä myöhemmin KPNQwestin varatoimitusjohtajana. Hursti toimi myös Rommon Oy:n hallituksen puheenjohtajana, kunnes yhtiö myytiin F-Secure Oy:lle.

Yhdysvalloissa Hursti tunnetaan etenkin presidentinvaalien sähköisen äänestysjärjestelmän tietoturvaongelmien paljastajana. New Yorkissa asuva Hursti jäi sijoitustensa turvin pois päivätöistä 33-vuotiaana vuonna 2001, mutta toimii edelleen tietoturvateknologian parissa.

Maailmassa lähetetään ja vastaanotetaan noin 270 miljardia sähköpostia päivässä ja määrä kasvaa, mutta lähes kaikki sähköpostit lähetetään salaamattomina, vaikka sähköpostin vakoilu on lapsellisen helppoa, ” Harri Hursti toteaa.

Sähköpostiviestejä, jotka sisältävät liikesalaisuuksia, sopimusehdotuksia, henkilötietoja, viranomaisilmoituksia, terveydenhuoltoon liittyviä tietoja, asianajoaineistoja, taloudellisia tietoja tai passikuvia lähetellään huolettomasti, täysin ilman suojausta, vaikka sähköpostin haavoittuvaisuus ja tietoturvariskit ovat yleisesti tiedossa.”

”IPRA on kehittänyt tietoturvallisen ja helppokäyttöisen ratkaisun tähän ongelmaan ja siksi lähdinkin ilolla mukaan EEZY KEYZ® tiimiin” Hursti kertoo.

EEZY KEYZ® salaa käyttäjien väliset viestit automaattisesti ja oletusarvoisesti IPRA:n kehittämällä ainutlaatuisella moniavainmenetelmällä tapauskohtaisesti ja yksilöllisesti. Viestit ja liitteet myös tallentuvat salattuina käyttäjän sähköpostilaatikkoon sekä laitteelle että pilveen. EEZY KEYZ® on todellinen End-to-End – salausmenetelmä, joka toimii cross platform – ratkaisuna saumattomasti Apple iOS-, Google Android- ja Windows PC (Microsoft Office Outlook) – alustojen välillä.

EEZY KEYZ® – NIMI VELVOITTAA

Tuotenimi velvoittaa meitä kaikin tavoin”, toteaa lappeenrantalaisyrityksen toimitusjohtaja Lauri Valjakka.
Kehitimme järjestelmän johtoajatuksenamme erittäin vahva salaus ja käytön helppous kaikilla tasoilla. EEZY KEYZ® on yhteensopiva asiakkaan nykyisen sähköpostijärjestelmän kanssa eikä käyttökokemus eroa tavallisesta sähköpostista, joten yritysten on helppoa ottaa käyttöön, operoida ja käyttää ratkaisuamme käyttäjämäärästä riippumatta, Valjakka kertoo.

Markkinapotentiaalia kehittämällemme ratkaisullemme riittää, sillä nyt markkinoilla olevat ratkaisut eivät joko salaa viestejä täysin, eli ne vuotavat, tai ovat aivan liian hankalia käyttää.

EEZY KEYZ® avaa kaikille henkilötietoja käsitteleville yrityksille aivan uudet sähköpostikäytännöt; se, mikä oli tietoturva- ja yksityisyydensuojasyistä aiemmin ehdottomasti kiellettyä, on nyt mahdollista ja EU:n uuden tietosuoja-asetuksen GDPR:n määräysten mukaista. Röntgenkuvat, potilaskertomukset, oikeusistuntojen valmisteluaineistot, hallitusten pöytäkirjat jne. kulkevat helposti salatulla sähköpostilla siinä missä passien kopiot ja luottokorttitiedotkin. Lisäksi luottamuksellinen liiketoimintaviestintä ja tiedonvälitys onnistuu EEZY KEYZ®:n avulla helposti ja nopeasti sähköpostitse milloin tahansa ja mistä päin maailmaa vain.

Iloitsemme uudesta yhtiökumppanistamme ja yhdessä Nordic Innovation Labsin kanssa viemme kehittämämme salausmenetelmän toimintalogiikan lähitulevaisuudessa myös IoT – verkkoihin”, Valjakka kertoo yhtiön seuraavasta kehityskohteesta.

 

Katso miksi EEZY KEYZ® kannattaa hankkia: https://eezykeyz.eu/fi/miksi-eezy-keyz/